Vissen tijdens corona

Nederland is nog altijd in lockdown, waardoor veel niet mogelijk is. Wedstrijden in de sportvisserij zijn dan ook afgelast. Recreatief vissen is wel toegestaan. Hier zitten echter regels aan verbonden: 

  • Maximaal 2 personen.
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Een uitzondering op het aantal personen is er als men binnen een huishouden valt of voor kinderen tot en met 17 jaar. U mag dan met meer zijn, maar dient zich wel aan alle andere coronamaatregelen te houden.

Mag u gaan nachtvissen?

Nee, op dit moment niet.
Uitgezonderd is daarbij het vissen in eigen tuin of vanaf uw eigen steiger thuis.

Er geldt nu een avondklok in Nederland, waardoor u ‘s nachts niet buitenshuis mag zijn. Nachtvissen tussen 21:00 uur en 4:30 uur is dan ook niet toegestaan. Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met maandag 15 maart 2021.

Gaan viswedstrijden door tijdens corona?

Vanaf april 2021 zijn er verschillende viswedstrijden over het hele land. Of deze door kunnen gaan hangt af van de coronamaatregelen die de overheid maakt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Sportvisserij Nederland.

Op dit moment zijn voor jongeren de mogelijkheden voor wedstrijdvisserij verruimd. Zo mag er tot en met de leeftijd van 26 jaar in teamverband gevist worden binnen de eigen club. Daarbij zijn onderlinge wedstrijden ook toegestaan.
Deelnemen aan wedstrijden of competities met leden buiten de eigen club om is vooralsnog niet toegestaan.

Hoe kunt u veilig vissen tijdens corona?

  • Ga alleen vissen of met maximaal 2 personen. 
  • Blijf thuis wanneer u of een gezinslid griep of verkoudheid verschijnselen vertoont.
  • Kies bij voorkeur uw stekken in landelijk gebied of waar weinig tot geen andere mensen komen.
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Bij twijfel kunt u uw hengel gebruiken als maatstaf. Dit geldt ook als u in een boot wilt vissen.
  • Ga niet vissen tussen 21:00 uur en 4:30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *